wtorek, 6 maja 2014

Truskawki z bananem w jogurcie.


  Jest to prosty przepis na pyszne, słodkie, wiosenne śniadanko. Słodkie banany i rodzynki, soczyste truskawki, chrupiące płatki, a wszystko to skąpane w kremowym jogurcie. Po takim śniadanku aż chce się pracować!!! Polecam!

Składniki na truskawki z bananem w jogurcie
kilka truskawek (ja użyłam 5 sztuk)
0,5 banana
garść rodzynek
jogurt naturalny (150-180 g)
3 łyżki prażonych płatków owsianych
ewentualnie trochę cukru
     Truskawki i banana myjemy, obieramy i kroimy w plasterki. Na dnie miseczki rozkładamy 2/5 truskawek (jeśli są kwaśne można posypać je cukrem),
na nich rozsmarowujemy trochę jogurtu,
na nim 1 łyżkę płatków,
na płatkach banana,
znowu trochę jogurtu, 1 łyżkę płatków i rodzynki,
na rodzynki znowu jogurt, 2/5 truskawek
i reszta jogurtu. Dekorujemy 1/5 truskawek  Gotowe!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz