piątek, 6 czerwca 2014

Pstrąg z pieca.

     Jak już kiedyś wspominałam mój Mężuś uwielbia ryby, a najbardziej w tym wydaniu. Pieczone w piecu, nadziane czosnkiem i ziołami, delikatnie oprószone przyprawą, soczyste, pyszne... Polecam!!!

Składniki na pstrąga z pieca na 1 porcję
1 wypatroszony pstrąg
1 ząbek czosnku
2-3 gałązki natki selera lub pietruszki (selera jest o wiele lepsza i naprawdę polecam)
przyprawa do ryb
DO PODANIA:
masło
cząstki cytryny
     Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni C. Rybę myjemy, osuszamy i posypujemy przyprawą do ryb (w środku i na zewnątrz). Natkę i czosnek drobno siekamy, dokładnie mieszamy i nadziewamy rybę.
Pstrąga wkładamy do nagrzanego piekarnika
i pieczemy około 15 minut (nie dłużej bo rybka wyschnie). Wyjmujemy, przekładamy na talerz, podajemy z masełkiem i cytrynką. Gotowe!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz