środa, 7 maja 2014

Deser czekoladowy.

     Pyszny, intensywnie czekoladowy budyń, przykryty puszystą chmurką kakaowej, bitej śmietany... Mmm... Jeśli istnieje gdzieś czekoladowe niebo to ten deser jest furtką do niego. Polecam!!!

Składniki na deser czekoladowy
0,5 l mleka
1 budyń czekoladowy
80 g czekolady gorzkiej
100 ml schłodzonej śmietany 30%
1 łyżeczka słodzonego kakao
czekolada lub sos czekoladowy do dekoracji


     Budyń gotujemy na mleku zgodnie z instrukcją na opakowaniu, wyłączamy grzanie i dodajemy połamaną w kostki czekoladę. Dokładnie mieszamy, a gdy czekolada się rozpuści rozlewamy budyń do salaterek, chłodzimy. Śmietanę ubijamy, dodajemy kakao, mieszamy i dekorujemy zimny budyń, posypujemy wiórkami czekolady. Gotowe!!!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz