wtorek, 29 kwietnia 2014

Wiosenny sos do mięs.

     Jest pyszny, kremowy, intensywnie czosnkowy, a dodatek nowalijek nadaje mu wiosennego charakteru. Jest idealnym dodatkiem do mięs pieczonych, ale przede wszystkim wspaniale komponuje się ze smakiem mięs grillowanych. Jeśli zastanawiacie się jaki sos podać do grillowanej karkóweczki, cevapcici lub innych mięs przygotowanych na grillu polecam ten, bo jest pyyyszny!!!!

Składniki na wiosenny sos do mięs
150 ml serka homogenizowanego o naturalnym smaku
150 ml jogurtu naturalnego
2 ząbki czosnku
3 rzodkiewki starte na tarce o średnich oczkach
3 łyżki drobno pokrojonego szczypiorku
sól
pieprz
 Serek mieszamy z jogurtem, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, starte rzodkiewki i 2 łyżki szczypiorku, dobrze mieszamy doprawiamy solą i pieprzem. Dekorujemy pozostałym szczypiorkiem, chłodzimy. Podajemy do mięs grillowanych, pieczonych lub smażonych. Polecam!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz