wtorek, 3 grudnia 2013

Fasolka szparagowa inaczej.

     Kiedy zrobiłam ją po raz pierwszy mąż zakochał się w niej i już nie chciał żadnej innej :-) Jest pyszna, ma wyrazisty smak i szybciutko znika. Jeśli komuś znudziła się już fasolka w bułce tartej, to zachęcam do spróbowania tego przepisu, bo warto :-)

Składniki na fasolkę szparagową inaczej:
500 g fasolki szparagowej (może być mrożona)
1 malutka cebula (albo pół większej)
1 łyżeczka musztardy
1 łyżka oliwy
sól
pieprz
     Fasolkę czyścimy z końcówek i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, ale nie za długo bo ma być jędrna. Przecedzamy, przelewamy zimną wodą, studzimy i kroimy w 2-3 cm kawałeczki. Cebulkę drobniutko siekamy, łączymy z fasolką, dodajemy musztardę, oliwę i przyprawiamy sola i pieprzem. Gotowe:-)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz