Chłopski garnek.


     Witajcie Kochani! Jak Wam mija lato? Ja korzystam z uroków życia na wsi. Ciężkie chwile spędzone w pracy rekompensuję sobie ciepłymi popołudniami. Praca w ogrodzie wyjątkowo mnie relaksuje, wieczory spędzone na tarasie dodają sił, ale najlepszym sposobem na regeneracje są dla mnie spacery na łonie natury. Mam to szczęście, że mieszkam w Górach Suchych, a tu szlaków do spacerowania jest mnóstwo. Dlatego często szkoda mi czasu na długie stanie "przy garach" i chętnie wybieram dania szybkie w przygotowaniu. Dziś wyczarowałam pyszny obiad na bazie makaronu, warzyw i gotowych słoikowych potraw. Danie jest smaczne, pożywne, a przygotowanie zajmuje 10-15 minut. Czego chcieć więcej? Zapraszam na chłopski garnek!


Składniki na chłopski garnek: dla 3-4 osób
200 g ulubionego makaronu (u mnie świderki) ugotowanego wg przepisu na opakowaniu
2 duże cebule (lub 4 mniejsze)
1 marchewka
1 młoda cukinia
1 słoik Fasolki po bretońsku z kiełbasą Pamapol
1 słoik Gulaszu wyraźnie przyprawionego Pamapol
1-2 łyżki posiekanej natki pietruszki
sól
pieprz
olej

     W garnku o grubym dnie rozgrzewamy olej, dodajemy obrane i pokrojone na ćwierć plasterki cebule, obraną i startą na grubych oczkach marchew, solimy kilkoma szczyptami soli i chwilę smażymy. Gdy cebula zacznie się szklić dodajemy pokrojoną na cienkie pół plasterki cukinię i jeszcze chwilę smażymy. Do warzyw dodajemy słoik Fasolki i słoik Gulaszu, dokładnie mieszamy, chwilę dusimy. Na końcu dodajemy gorący makaron, pietruszkę, doprawiamy solą, pieprzem i podajemy. Gotowe!



Komentarze

Prześlij komentarz