niedziela, 17 listopada 2013

Serniczek na zimno- błyskawiczny i kremowy.

     Jest pyszny, kremowy i wprost nie można mu się oprzeć. Pięknie się prezentuje i szybko się go robi, ale jeszcze szybciej znika. Dzięki dodatkowi mrożonych owoców galaretka błyskawicznie się ścina, co skraca czas oczekiwania ;-) Polecam, bo warto!!!

Składniki na serniczek na zimno
1 gotowa mieszanka do przygotowania sernika na zimno
0,5 l zimnego mleka
250g sera twarogowego mielonego
2 łyżki serka homogenizowanego waniliowego
biszkopty do wyłożenia blaszki
galaretka truskawkowa
garść mrożonych truskawek, jagód, porzeczek, malin
    Przygotowujemy galaretkę według przepisu na opakowaniu i studzimy. Schłodzone mleko przelewamy do wysokiego naczynia, dodajemy serek waniliowy i twaróg, miksujemy, a następnie dodajemy sernik w proszku i miksujemy około 4 minut.
     Przygotowujemy tortownicę wykładając ją folią spożywczą. Do małej miseczki odlewamy kilka łyżek galaretki, każdy biszkopt moczymy w galaretce i wykładamy na dno blaszki, na biszkopty przekładamy masę serową i ją wygładzamy. Zamrożone owoce układamy na masie serowej i zalewamy je około 1/3 zimnej galaretki, po pięciu minutach wlewamy resztę galaretki i chłodzimy w lodówce około 1-2 godziny.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz