Pyszny, intensywnie czekoladowy budyń, przykryty puszystą chmurką kakaowej, bitej śmietany... Mmm... Jeśli istnieje gdzieś czekoladowe niebo to ten deser jest furtką do niego. Polecam!!!
Składniki na deser czekoladowy
0,5 l mleka
1 budyń czekoladowy
80 g czekolady gorzkiej
100 ml schłodzonej śmietany 30%
1 łyżeczka słodzonego kakao
czekolada lub sos czekoladowy do dekoracji
Budyń gotujemy na mleku zgodnie z instrukcją na opakowaniu, wyłączamy grzanie i dodajemy połamaną w kostki czekoladę. Dokładnie mieszamy, a gdy czekolada się rozpuści rozlewamy budyń do salaterek, chłodzimy. Śmietanę ubijamy, dodajemy kakao, mieszamy i dekorujemy zimny budyń, posypujemy wiórkami czekolady. Gotowe!!!
Składniki na deser czekoladowy
0,5 l mleka
1 budyń czekoladowy
80 g czekolady gorzkiej
100 ml schłodzonej śmietany 30%
1 łyżeczka słodzonego kakao
czekolada lub sos czekoladowy do dekoracji
Budyń gotujemy na mleku zgodnie z instrukcją na opakowaniu, wyłączamy grzanie i dodajemy połamaną w kostki czekoladę. Dokładnie mieszamy, a gdy czekolada się rozpuści rozlewamy budyń do salaterek, chłodzimy. Śmietanę ubijamy, dodajemy kakao, mieszamy i dekorujemy zimny budyń, posypujemy wiórkami czekolady. Gotowe!!!
Ten komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo apetycznie i aż od samego patrzenia nabrała mnie chęć na taki deser. Zaraz sprawdzę na https://wkuchnizwedlem.wedel.pl po przepis na jakiś deser z czekolady, bo mam także kilka tabliczek w domu. W końcu odrobina zapomnienia przy czekoladzie każdemu się należy.
OdpowiedzUsuń😊
Usuń