Kolejna propozycja na pyszną surówkę z kapusty, tym razem z czerwonej. Bardzo nam smakuje! Idealnie nadaje się jako dodatek do obiadu lub jako składnik pity czy hamburgerów. Świetnie się prezentuje, polecam!
Składniki na surówkę colesław z czerwonej kapusty:
1 mała czerwona kapusta
1 duża cebula
2 średnie marchewki
3 łyżki majonezu
1-1,5 szklanki jogurtu naturalnego
1 ząbek czosnku
1 łyżeczka cukru pudru
1 łyżeczka octu jabłkowego
sok z 1/2 cytryny
sól
Warzywa drobniutko siekamy, przekładamy do miski, solimy i chwilę ugniatamy. W drugiej misce mieszamy majonez, jogurt, przeciśnięty przez praskę czosnek, cukier puder, ocet, sok z cytryny. Gładki sos dodajemy do warzyw, dokładnie mieszamy i odkładamy do lodówki. Gotowe! Surówka najlepiej smakuje po około 2 godzinach chłodzenia.
Czerwonego coleslawa to nie jadłam, pysznie wygląda;)
OdpowiedzUsuńJak wygląda tak smakuje ;) Polecam!
UsuńPysznie wygląda. Z chęcią taką zrobię do obiadu :-)
OdpowiedzUsuńBardzo się cieszę i polecam!
UsuńNice, tasty and healthy... ♥
OdpowiedzUsuńThanks Dragana!
UsuńJaki piękny kolorek, uwielbiam kapuchę czerwoną mogę ją jeść i jeść i wszelkie surówki
OdpowiedzUsuńO, tak! Pyszna jest!
Usuń